неділю, 30 грудня 2012 р.

Передмова



Сьогоденні умови розвитку засобів навчання сучасної шкільної освіти зумовлюються зростаючими інтеграційними процесами, домінантними складовими яких є нові інформаційні технології (НІТ). Усі згодні з тим, що на сучасному етапі розвитку інформаційного суспільства певна адаптація школи до комп’ютерного століття, мультимедійні технології, створення електронних посібників є просто необхідними.
Використання в практицi початкового навчання мультимедiйних тренажерiв забезпечує дiяльнiсний пiдхiд молодших школярiв до засвоєння i закрiплення знань. Крiм того, використання мультимедiа-тренажерiв дозволяє органiзовувати вiдтворення учнями знань, способiв навчальних дiй, оволодiння певними вмiннями та опанування навичками в найбiльш сприятливих для учнiв молодшого шкiльного вiку умовах - ігрових. Мультимедіа–презентація є одним з найбільш поширених засобів унаочнення навчального матеріалу. Використання мультимедіа-презентацій дозволяє створювати інформаційний і візуальний образ об’єкту, який досліджується, імітувати реальність за допомогою участі в процесах, що відбуваються на екрані. Використання мультимедіа-презентацій дозволяє вчителеві зручно й ефективно візуалізувати статичну й динамічну інформацію, самостійно готувати завдання, підбирати навчальний матеріал, що відповідає змісту конкретної теми будь-якої базової дисципліни.
К.Ушинський говорив:«Педагог має подбати про те, щоб якомога більше органів чуття – око, вухо, голос, чуття мускульних рухів… взяли участь в акті запам’ятовування. За такого дружного сприяння всіх органів в акті  засвоєння ви переможете найлінивішу пам'ять.»
У даному посібнику об’єктом дослідження є число 7, його утворення, склад числа 7, вживання в усній народній творчості, літературі, роль в світовій символіці.
Слайди презентацій дозволяють унаочнити навчальний матеріал, зробити його більш доступним і дієвим для учнів. Зміст презентацій включає різноманітні види усного рахунку;  завдання, для створення проблемних ситуацій; проблемні запитання; малюнкові зображення задач,  ігрові вправи, логічні завдання; самостійні роботи-тренажери; додаткову інформацію, яка спрямована на розширення знань учнів з теми і сприяє активізації їх навчально-пізнавальної діяльності, а для вчителя дає можливість зробити уроки насиченими і цікавими, а також помітно зекономить час на підготовку до уроку. Зміст спрямовано на формування ключових компетентностей у молодших школярів. Комп'ютерні презентації можна використовувати на різних етапах уроку з метою повторення, засвоєння знань, закріплення вивченого матеріалу, перевірки знань і вмінь з теми. Посібник може бути використаний при застосуванні інтерактивних технологій, технологій особистісно орієнтованого навчання з використанням інтерактивних методів і прийомів; технологій диференційованого навчання.
Посібник рекомендовано вчителям початкових класів з метою надання допомоги у підготовці і проведенні уроків математики, української мови, читання з  тем:
· Число і цифра 7. Склад числа 7. (Математика, 1 клас: «Досьє-дослідження «Чи магічне число 7?», «Число і цифра 7»).
· Додавання числа 7 з переходом через десяток. (Математика, 1 клас: тренажер «Рахуємо з гномами».)
· Складання і розв’язування прикладів і задач на додавання і віднімання в межах 7. (Математика. 1 клас.) («Задачі-вірші»)
· Табличне множення і ділення числа 7. (Математика. 3 клас: «Задачі-вірші», тренажер «Завдання мудрої Сови», віртуальна екскурсія у минуле «Сім чудес світу»)
· Робота з фразеологізмами. (Українська мова.)
· «Як досягти успіху?» В.Чемерис «Чорна кішка або магічне число 7» (Читання. 4 клас.)




2 коментарі:

  1. If you're trying to lose fat then you absolutely need to jump on this brand new custom keto plan.

    To create this keto diet service, licensed nutritionists, personal trainers, and professional chefs joined together to produce keto meal plans that are productive, decent, money-efficient, and delicious.

    From their grand opening in January 2019, 1000's of people have already remodeled their body and health with the benefits a proper keto plan can offer.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover eight scientifically-certified ones given by the keto plan.

    ВідповістиВидалити
  2. Merkur Adjustable Safety Watches - Titanium Arts
    Merkur titanium white rocket league Adjustable Safety stiletto titanium hammer Watches · 9.8" long powerbook g4 titanium handle; 2" blade with knurled handle · Closed in titanium earrings studs box; Includes 3.5" wide-slip razor titanium sheets blade · 4" long handle

    ВідповістиВидалити